Terug naar overzicht

Ontbijt met een smoothie bowl

- Categories : Ontbijt

Het is essentieel om tijdens je ontbijt al een deel van je dagelijkse gezonde voedingstoffen op te hebben. Dit kan bijvoorbeeld door een ontbijt met yoghurt, vers fruit en granola klaar te maken.  

Belangrijk is dat dit vlot gaat en we niet een half uur vroeger moeten opstaan om ons ontbijt klaar te maken. Je ziet ze overal op Instagram en in hippe ontbijtbars: de smoothie bowl!

Wat is een smoothie bowl nu eigenlijk?  

Het woord smoothie bowl zegt het zelf al: het is een kommetje gevuld met een heerlijke smoothie. Het grote verschil met de traditionele smoothie is de consistentie. Een normale smoothie wordt meestal uit een glas met een rietje gedronken waarbij een smoothie bowl in een kom met een lepel wordt opgegeten.  

De voornaamste traditie van de smoothie bowl is dat deze wordt afgewerkt met toppings zoals granola, vers fruit, noten, etc. Er zijn eindeloze variaties mogelijk. Hierdoor wordt het een volwaardige maaltijd en is het ideaal als ontbijt doordat het je een verzadigd gevoel geeft tot de middag.  

Hoe maak je een lekkere smoothie bowl?  

Eigenlijk kan je van alles gebruiken om een lekker smoothie bowl te maken. De essentie is dat er een goeie verhouding is tussen de vloeibare en vaste bestanddelen zodat je smoothie niet te lopend wordt. Hiervoor gebruik je bevroren vruchten zoals banaan, mango of bosvruchten als basis. Dit mix je in de blender met yoghurt of melk et voilà, de smoothie is klaar om in je kommetje te gieten!

Werk de smoothie af met je favoriete granola, bosvruchten noten, zaden, kokos, cacao nibs, verse munt... Handig is dat je hiervoor perfect restjes kan gebruiken zoals die laatste 5 noten of een halve appel. Je kan hier dus eindeloos mee experimenteren. Het is altijd handig om eerst een recept te volgen om zo een idee te krijgen over de gewenste consistentie en hoeveelheden. Onder de rubriek recepten kan je verschillende voorbeelden vinden om een lekkere smoothie bowl te maken. 

Hopelijk helpen onze tips jullie bij het maken van een overheerlijke smoothie bowl!