Terug naar overzicht

Zo overleef je de ochtend rush!

- Categories : Gezonder leven , Ontbijt

Het einde van Augustus is weer in zicht. Dat betekent dat de zomer jammer genoeg op zijn einde komt en het nieuwe schooljaar weer aanbreekt. Met deze tips en tricks ben jij er klaar voor om het schooljaar gezond te starten!

1. Leg ‘s avonds de kleren klaar voor de kids. Wanneer ze al wat ouder zijn kan het ook leuk zijn om dit samen te doen. Het is goed voor hun zelfstandigheid en bespaart mogelijke discussies.  

2. Zorg er voor dat de boekentassen klaar staan, de agenda is ondertekend…  

3. Dek de tafel 's avonds zodat je 's morgens ten volle van het ontbijtmoment kan genieten.  

4. Het is altijd leuk om te experimenteren met lekkere ontbijtjes die je op voorhand kan maken. Je kan bijvoorbeeld jouw favoriete fruit in stukken snijden en per portie in zakjes invriezen. Zo heb je altijd een snelle smoothie klaar die je makkelijk in de blender doet met wat water, melk of vruchtensap. Afwerken met wat knapperige granola en smullen maar! Kijk zeker hier eens om wat inspiratie op te doen.  

5. Probeer ook een momentje voor jezelf te nemen. Lees de krant of je favo tijdschrift, geniet van een kop koffie... Sta iets vroeger op dan de kids, zodat je zelf eerst de tijd hebt om je klaar te maken voor de dag. 

Hopelijk kunnen deze tips je helpen met een goede start van het schooljaar! Probeer uit te zoeken wat het best werkt en pas aan waar nodig. Wanneer je een ritme gevonden hebt dat werkt voor het hele gezin, hou je dan aan dat ritme en maak er een ochtendritueel van. Dit zorgt ervoor dat de ochtend vlotter verloopt en iedereen weet wat er wanneer van hem of haar verwacht wordt. Succes!