Terug naar overzicht

3 heerlijk warme dranken

- Categories : Gezonder leven , Ontbijt , Recepten

Niets beter om je tijdens deze koude dagen te verwarmen dan een heerlijk warm drankje. Hier zijn drie overheerlijke dranken die ideaal zijn tijdens deze koude periode.  

Golden milk

Je hebt deze misschien al zien passeren in je instagramfeed. Dit is een drankje op basis van melk en kurkuma. Door de kurkuma heeft dit drankje een lichte gele kleur vandaar de naam Golden milk.  

Dit heb je nodig om dit super hippe drankje zelf te maken: 

- 500 ml haver of amandelmelk 

- 1 eetlepel honing (dit kan je aanpassen naar smaak)

- 1 afgestreken eetlepel kurkuma 

- 1 stokje kaneel  

- ½ eetlepel gember in poedervorm (voeg toe naar smaak) 

Bereiding:  

Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg de kruiden toe. Laat dit 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje, vergeet niet af en toe eens om te roeren. Serveer in een mooie tas en voeg nog wat extra kurkuma toe als topping. 

Enjoy! 

  

 

 

Gezonde chocolademelk

Heerlijk toch de dag starten met een lekkere chocolademelk. Hieronder vind je een gezonde variant op basis van pure cacao. Dit is het gezonde bestanddeel van de chocolade.

 

Dit hebben we nodig voor die lekkere gezonde chocolademelk: 

- 200 ml amandelmelk  

- 1 eetlepel cacaopoeder 

- 2 theelepels honing  

- een snuifje zout 

Bereiding:

Giet de melk in een steelpan en breng deze aan de kook. Voeg daarna het cacaopoeder toe, roer goed en laat nogmaals koken. Giet dit in een mooi glaasje en genieten maar. Voeg wat honing toe als je het graag iets zoeter wilt. 

Matcha latte

 

Ik ben er zeker van dat jullie deze ook wel al eens hebben zien passeren. De dag van vandaag is een klassieke matcha thee al niet meer hip. Wil je hip zijn? Dan moet je de matcha latte zeker eens proberen. Deze drank kan je op vele manieren bereiden. Hieronder vind je mijn favoriete recept. 

Benodigdheden: 

- 1 tl matcha   

- 300 ml melk naar keuze  of romige kokosmelk

- 1 el honing  

- 2 el water 

Bereiding:  

Meng het matcha poeder met water tot het poeder volledig opgelost is, gebruik hier bij voorkeur een bijpassende matcha bamboo klopper. Verwarm vervolgens de melk in een pannetje, maar laat het niet koken. Mocht het toch tot een kookpunt komen dan laat je het beter even afkoelen. Voeg de matcha eraan toe en roer goed.