Terug naar overzicht

Noten & zaden: lekker gezond!

- Categories : Gezonder leven

Hou jij van granola boordevol geroosterde noten en zaden; voor bij het ontbijt of zelfs op hartige gerechten zoals pasta’s en salades? Dan hebben wij goed nieuws voor jou: noten en zaden zitten namelijk boordevol goede eigenschappen en zijn onmisbaar in een evenwichtig voedingspatroon.

1. Scheid het kaf van het koren

Als we spreken van noten en zaden, dan hebben we het niet over de vele ongezonde varianten zoals borrelnootjes, met chocolade omhulde noten, gesuikerde notenpasta’s… die we in de supermarkten terugvinden. Wil je genieten van de vele gezonde eigenschappen die ze bevatten, kies dan voor pure ongezouten noten en zaden, al dan niet geroosterd.

2. Wat zijn die gezonde eigenschappen dan?

Noten en zaden bevatten een hoge dosis onverzadigde vetten die men nodig heeft voor een goede gezondheid. Deze vetten leveren namelijk essentiële vetzuren die ons lichaam niet zelf aanmaakt waardoor we ze moeten opnemen uit voeding. Bovendien hebben ze een gunstig effect op de cholesterolwaarden waardoor ze mogelijk het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Over het algemeen wordt er aangeraden elke dag gemiddeld een handvol noten en zaden te eten. Dit kan je doen door ze gewoon mee te nemen naar school of het werk als tussendoortje. Daarnaast kan je ze ook strooien over wat yoghurt met granola en vers fruit, over salades en pasta’s of je kan ze verwerken in broden en andere baksels.

3. Noten, pitten en zaden in XAVIES' Granola

In de meeste granola’s van XAVIES’ Granola kan je heerlijk geroosterde noten en/of pitten en zaden terugvinden, zowel in het Pure Toasted gamma als in de klassieke Granovie. Elk product heeft haar eigen typische noten- of zadenmix, gecombineerd met smaakvolle kruiden. Zo bevat elk van deze granola’s haar eigen unieke gezondheidsvoordelen, verdeeld over 9 heerlijke smaken waarvan je op eender welk moment van de dag zonder schuldgevoel van kunt smullen!