Terug naar overzicht

Ontbijten voor het sporten

- Categories : Gezonder leven , Ontbijt

Welk ontbijt neem je best je ‘s morgens voor het sporten? Dit is natuurlijk iets persoonlijk. Tast voor jezelf wat af wat werkt en wat niet. Idealiter eet je dingen waaruit je energie kan halen natuurlijk.

1. Bananen zijn ideaal om de dag mee te starten. Ze bevatten snelle suikers en fungeren dus ideaal als een natuurlijke snelle energiebron. Ook bevatten bananen magnesium en kalium. Dat is mooi meegenomen, want deze mineralen zorgen er voor dat onze energieproductie op peil blijft, dat we ons niet snel moe gaan voelen en dat onze bloeddruk en vochtpeil in balans blijft!

2. Probeer ‘s morgens eens te experimenteren met havervlokken. Deze bevat veel complexe koolhydraten en zijn daardoor ideaal om voor je work-out te eten. Een klassiek granola ontbijt of homemade graanrepen met Pure Toasted Granola of insta-worthy 'baked oats'? Test verschillende ontbijtjes om jouw favoriet te ontdekken!

3. Probeer ook natuurlijke vetten toe te voegen aan je ontbijt. Dit kan perfect met noten - proef eens een yoghurt bowl met onze Pure Toasted Nuts & Seeds - maar ook een notenboter is hier zeer goed voor. Probeer dan wel een versie te nemen zonder additieven of toegevoegde suikers.

4. Genoeg water drinken vóór je inspanning is van groot belang zodat je vochtpeil goed staat. Idealiter eet je ook minstens een uur op voorhand je maaltijd. Zo voorkom je een ongemakkelijk gevoel tijdens je activiteit en vermijd je dat je last krijgt van steken in de milt.  

XAVIES' Granola's bevatten haver en noten; ideaal voor het sporten! Maak zeker eens deze heerlijke smoothiebowl met mango, banaan en XAVIES' Granola. Deze combineert alle bovenstaande voordelen en is dan ook het perfecte ontbijt voor het sporten!