Terug naar overzicht

Zo hou je die gezonde levensstijl vol (+ 5 handige tips)

- Categories : Gezonder leven , Tips & Tricks

Afbeelding_granola_fruit

In onze vorige blog hadden we het over een gezonde levensstijl en waarom het niet altijd even makkelijk is om deze aan te houden. Het ging toen meer over het feit dat je moet wennen aan nieuwe gewoontes. Nu geven we jou enkele tips om een gezonde levensstijl makkelijker vol te houden. Eenmaal je het gewoon bent, zul je het niet meer als ‘moeilijk’ ervaren.

1 Wees realistisch en niet te streng

Het heeft geen zin om super streng te zijn voor jezelf. Als je grote stappen wilt nemen en je jezelf veel verbiedt, dan daalt je motivatie sterk. Van de ene op de andere dag zeggen ‘ik mag geen zoetigheden meer eten’, zal zeer moeilijk lukken. Kies daarom voor een realistische aanpak die je kunt volhouden. Langzaam kleine aanpassingen maken, zorgt voor succesvolle veranderingen. De weg naar een gezonde levensstijl leg je dus best stap voor stap af.

2 Neem een gezonde snack mee

Als je onderweg bent en je krijgt plots honger, is de kans groot dat je grijpt naar ongezonde snacks in de winkel. Daarom neem je best altijd een gezonde snack mee die een goed verzadigd gevoel geeft. Wat zijn dan goede snacks? Je kunt noten, Griekse yoghurt (met granola), … eten. Je kunt ook onze Granola Bites meenemen, die zijn zeer handig voor onderweg.

3 Maak je eten op voorhand klaar

Heb je na het werk geen zin of tijd meer om een gezonde maaltijd op tafel te toveren? Dan kun je je maaltijd beter op voorhand klaarmaken. Zo ben je zeker dat je iets gezonds gegeten hebt. Als je dit niet doet, dan is de kans groter dat je eerder naar ongezonde alternatieven grijpt.

4 Maak een motivatielijst

Zou je soms toch je motivatie durven verliezen? Schrijf dan enkele redenen op waarom je het doet. Wanneer je het even minder ziet zitten, kun je dit lijstje overlopen. Zo word je er opnieuw aan herinnerd waarom je je uiterste best doet.

5 Focus op de weg die je aflegt

Het is belangrijk dat je niet te veel focust op het doel. Het doel op zich zal je meestal maar tijdelijk motiveren. Om een nieuwe levensstijl aan te leren, werk je beter met kleine stapjes in de goede richting. Zet je daarom elke dag in om het net iets beter te doen. Zeg bijvoorbeeld ‘vandaag eet ik iets minder ongezonde dingen’. De dagen daarna kun je telkens je ongezonde gewoonten beetje bij beetje afbouwen. Onthoud zeker ook dat je jezelf niet alles mag ontzeggen. Eet alles met mate en jouw gezonde levensstijl wordt een succes.