Zalm met granola korst

 

 

Ingrediënten (4 pers)

4 stukjes zalmfilet
bloem
1 losgeklopt ei
50 g XAVIES’ GRANOVIE Extra-Seeds
30 g paneermeel
peper en zout
1 soeplepel citroenzeste
2 soeplepels vers geraspte Parmezaan

 

 

Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bloem in een diep bord, kruid de bloem met peper en zout, meng even door elkaar. Haal de stukje zalm door bloem en klop de overtollige bloem goed af. Leg de bebloemde stukjes vis in een ovengeschikte schaal met bakpapier.
Strijk met behulp van een borsteltje het losgeklopte ei op de stukjes zalm, dit dient als het lijmlaagje voor het korstje.
Breng XAVIES’ granola extra-seeds in een keukenrobot en maal de granola fijn. Meng de granola met het paneermeel. Breng een dun laagje van dit granola paneermeel mengsel op de stukjes vis, juist genoeg tot alles bedekt is en het mooi blijft kleven aan het ei laagje. Strooi hier de zeste van citroen over en vervolgens een dun laagje vers geraspte Parmezaanse kaas. Het beste kan je de kaas onmiddellijk boven de zalm raspen.
Bak de zalm gedurende 15 à 20 min in de voorverwarmde hete lucht oven. De gaartijd hangt af van de dikte van de stukjes zalm.