Dit bananenbrood is de ideale combinatie tussen het krokante van de granola en het zoete van de banaan. Deze twee zorgen voor een lekkere combinatie van twee klassiekers die het toch net weer wat anders maken. Dit is ideaal als ontbijt met een beetje yoghurt en fruit maar kan ook perfect als een gezond tussendoortje.

INGREDIËNTEN

120 gram Xavies' Extra Seeds

60 gram havermout

2 rijpe bananen

175gram volkorenbloem / meel

1 ei

1 koffielepel vanille extract

124ml melk naar keuze

115g gesmolten boter

2 eetlepels kokossuiker

2 eetlepels kokossuiker

1 koffielepel bakpoeder

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakvorm in. Meng de bloem, granola, havermout, suiker, en bakpoeder.

In een andere kom meng je de andere ingrediënten en voeg geleidelijk aan het vaste mengsel toe en roer goed. Giet hierna het deeg in de ingevette bakvorm en plaats voor een 50 minuten in de oven.

Check af en toe eens of je bananenbrood al dan niet klaar is. Dit kan je doen aan de hand van een prikker, als er geen deeg aanhangt geeft dit aan dat u brood klaar is.

Haal je brood uit de oven en laat het volledig afkoelen voor je het snijdt.