Hoe XAVIES' GRANOLA begon...Onze granola is genoemd naar zaakvoerster Xavie Battel

Closer To Local September 2020  - By Studio Leau Photography-14_1500px_1500px.jpg

Het verhaal begon in 2014, toen zij besloot om gezonder te leven. Ze gooide haar oude gewoontes overboord – geen boterhammen met choco meer dus – en schakelde over naar natuurlijke voeding zonder snelle suikers. Het effect was enorm, want na 10 dagen voelde ze zich als herboren. “Plots had ik tonnen energie, terwijl ik me vroeger loom en futloos voelde”, vertelt ze..


Granola kende ze al van een overzeese trip. Maar in Belgische winkels was die nieuwigheid nog niet te vinden. Ze ging zelf aan de slag en begon thuis havervlokken te bakken. Na veel experimenteren kwam ze tot een eigen recept, zonder snelle suikers. Op gevoel, maar ook op basis van haar expertise als industrieel ingenieur en productontwikkelaar in de voedingssector.

Haar enthousiasme werkte aanstekelijk bij familie, vrienden en collega’s. Zo aanstekelijk dat ook zij hun levensstijl wilden veranderen. En allemaal wilden ze haar granola. Xavie’s bakhobby liep uit de hand: al snel stond ze een dag per week in haar keuken om haar hele kennissenkring van granola te voorzien. Tot ze dacht: “Als iedereen het zo lekker vindt én zich fitter voelt, waarom de granola dan niet voor iedereen toegankelijk maken?”. Xavie startte een webshop en kreeg van heel wat innovatieve ondernemers de vraag om XAVIES’ te mogen verdelen. Het merk groeide veel sneller dan verwacht en werd een heuse trendsetter.

Xavie vertelt hier meer over de opstart van XAVIES' Granola, in de reportage 'Van Eigen Bodem' door Njam.

De gezondste granola op de markt

Er kwamen niet alleen klanten bij, maar ook extra helpende handen. Stuk voor stuk mensen die ook passioneel bezig zijn met gezonde voeding, en die weten hoe belangrijk die is voor hoe we ons voelen. De productie verhuisde van de keuken van Xavie naar een nieuw, eigen atelier, waar de granola nog steeds ambachtelijk bereid wordt. En op basis van de oorspronkelijke recepten: zonder additieven, aroma’s en houdbaarheidsverlengers. Het assortiment aan licht gezoete granola’s werd verder uitgebreid met nieuwe smaken. Er kwam ook een ongezoete variant bij, zonder toegevoegde suikers. 


De missie, die is dezelfde als in het prille begin. “Ik wil mensen tonen dat je je met gezonde(re) voeding ook fitter voelt. En dat je daarvoor helemaal niet hoeft in te boeten op smaak. Onze granola is lekker én gemakkelijk: een stukje fruit erbij, wat yoghurt erover en klaar! Het is een ontbijt voor het hele gezin, ideaal om samen van te genieten. Je krijgt er energie van tot de middag – een heuse kickstart voor je dag dus.” En dat allemaal puur natuur, wat van XAVIES’ de gezondste granola maakt die je maar kan vinden!