Hoe het begon.

Closer To Local September 2020  - By Studio Leau Photography-14_1500px_1500px.jpg

Ons verhaal begint in 2014, toen ik besloot dat het tijd was om gezonder te leven en mijn oude gewoontes overboord te gooien. Geen boterhammen met choco meer dus, wél natuurlijke producten zonder snelle suikers. Het effect was enorm, want na 10 dagen voelde ik me als herboren. Plots had ik tonnen energie, terwijl ik me vroeger loom en futloos voelde.


Granola kende ik al van een overzeese trip, maar in Belgische winkels was die op dat moment amper te vinden. Daarom kroop ik maar zelf in mijn keuken, klaar om aan de slag te gaan met havervlokken, pitten en zaden. Na veel experimenteren kwam ik tot een eigen recept, zonder snelle suikers. Op gevoel, maar ook op basis van mijn expertise als industrieel ingenieur en productontwikkelaar in de voedingssector.

Het gevolg: granola bij de vleet, want mijn vrienden en familie waren al snel fan. Niet veel later stond ik dan ook 1 dag per week granola te bakken in mijn eigen keuken. Tot ik dacht, als iedereen het zo lekker vindt én zich ook nog eens fitter voelt, waarom zou ik het dan niet delen met een groter publiek? Ik richtte mijn eigen webshop op, en zo ging de bal aan het rollen. Vandaag ik sta nog altijd zélf in de keuken, al is het ondertussen wel met een enthousiast team rond mij (én een grotere keuken, dat ook).

Benieuwd naar meer? In deze reportage ‘Van Eigen Bodem’ door Njam ontdek je meer over onze opstart.

De gezondste granola op de markt

Er kwamen niet alleen klanten bij, maar ook extra helpende handen. Stuk voor stuk mensen die ook passioneel bezig zijn met gezonde voeding, en die weten hoe belangrijk die is voor hoe we ons voelen. De productie verhuisde van de keuken van Xavie naar een nieuw, eigen atelier, waar de granola nog steeds ambachtelijk bereid wordt. En op basis van de oorspronkelijke recepten: zonder additieven, aroma’s en houdbaarheidsverlengers. Het assortiment aan licht gezoete granola’s werd verder uitgebreid met nieuwe smaken. Er kwam ook een ongezoete variant bij, zonder toegevoegde suikers. 


De missie, die is dezelfde als in het prille begin. “Ik wil mensen tonen dat je je met gezonde(re) voeding ook fitter voelt. En dat je daarvoor helemaal niet hoeft in te boeten op smaak. Onze granola is lekker én gemakkelijk: een stukje fruit erbij, wat yoghurt erover en klaar! Het is een ontbijt voor het hele gezin, ideaal om samen van te genieten. Je krijgt er energie van tot de middag – een heuse kickstart voor je dag dus.” En dat allemaal puur natuur, wat van XAVIES’ de gezondste granola maakt die je maar kan vinden!