Terug naar overzicht

Fit aan start - 5 tips om het nieuwe schooljaar gezond in te zetten

- Categories : Ontbijt

Fit aan start

5 tips om het nieuwe schooljaar gezond in te zetten

 

Met september in aantocht voelt het alsof er een nieuwe start voor de deur staat. En je moet heus niet op de schoolbanken zitten om daar gebruik van te maken. Hoe je die goede voornemens 2.0 waarmaakt? Laat je inspireren door Xavies’ 5 verfrissende tips!

 

1/ Realistisch doel

Na een zorgeloze vakantie, waarin je at wanneer je honger had, is het tijd om opnieuw orde op zaken te stellen. Maak een realistisch schema en hou een dito doel voor ogen. Zo blijf je gemotiveerd om wat je ook wilt bereiken -van gezonder eten tot enkele kilootjes verliezen- daadwerkelijk waar te maken. Werk je meteen een ambitieus plan uit tot eind 2016? Zorg dan dat er ook tussentijdse doelstellingen aan bod komen. Met een realistisch doel voor ogen heb je meteen een houvast eens september van start gaat.

 

2/ Voorbereiding is alles

Om je plan waar te maken, moet je natuurlijk enkele voorbereidingen treffen. Wil je je gezondheid een boost geven, dan helpt het niet om chips en cola in huis te halen. Stel een voedingsschema op voor elke dag van de week en ga in het weekend al naar de supermarkt. Zo kun je op zaterdag of zondag reeds aan de slag in de keuken.

 

3/ Ontbijten is een must

Schrap snoozen van je lijstje en sta vanaf september wat vroeger op. Hierdoor kun je de dag rustig beginnen en heb je tijd voor een heerlijk ontbijt. Met dit fruitig receptje lijkt elke doordeweekse ochtend meteen op een zorgeloze zondagmorgen. Na een waardig ontbijt van 1 à 2 stukken fruit, 55 gram yoghurt en 40 gram granovie, is je honger gestild tot de middag. Iemand de krant gezien?

 

4/ Zorg voor variatie

Wie denkt aan gezond eten, vervalt soms in een onnodige sleur van appels en aubergines. Maar healthy food is veel meer dan dat! In Xavies’ webshop vind je verschillende soorten granovie. Genoeg om elke dag van de week een ander ontbijt op tafel te toveren.Wist je trouwens dat er bij recepten ook heel wat lekkere hartige gerechten staan? Probeer zeker eens de zalm met granolakorst, momenteel mijn favoriet ;-)

 

5/ Beloon jezelf

Om je doelen te kunnen halen, moeten ze niet alleen haalbaar zijn. Je moet jezelf ook af en toe belonen. Voorzie in de weekplanning dus gerust een dessertje of verras je gasten met een gezond hapjeXavies’ hapje met witloof, blauwe kaas en granola zorgt ongetwijfeld voor een frisse start en het geroosterd fruit met mascarpone en granola voor een zoete maar gezond afsluiter!

 

Met deze 5 tips en tricks in het achterhoofd, kun je ongetwijfeld aan de slag. Heb jij nog meer ideeën? Aarzel dan niet om ze te delen.