Terug naar overzicht

Leren ontbijten

- Categories : Ontbijt

Allemaal hebben we ooit de uitspraak: " 's morgens eten als een keizer, 's middags als een koning en 's avonds als een bedelaar" gehoord. Ontbijten is dus de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch is het ontbijt één van de maaltijden die het vaakst wordt overgeslagen. Dit door gebrek aan tijd of aan honger. Maar vaak is het ook gewoon een kwestie van gewoonte. Gewoontes doorbreken en nieuwe routines creëren vraagt nu eenmaal tijd. Het is dan ook van belang om iets te zoeken dat toch haalbaar blijft. Hieronder enkele tips om dit aan te pakken.  

1 Maak je ontbijt op voorhand

Er zijn veel recepten die je op voorhand kan maken en in kant en klare porties bewaren zoals dit bananenbrood of gezonde wafels. Deze besparen veel tijd s ’morgens en maken je het ook makkelijk want je hoeft niet meer na te denken “wat ga ik nu weer eten”.  

Breakfast on the go  

Het is natuurlijk altijd beter om op het gemak en bewust te ontbijten, maar soms kan on the go ontbijten toch eens nodig zijn. Niet alleen bij gebrek aan tijd maar ook aan honger. Wanneer je eerst je volledige ochtend routine doet, en pas onderweg iets gaat eten, ben je al even in beweging en gaat het makkelijker om te ontbijten dan wanneer je dat onmiddelijk na het opstaan gaat doen. Hiervoor zijn de recepten hier bovenstaand ideaal.

3 Experimenteer en varieer 

Niets vervelender dan eten om te eten. Probeer iets te vinden dat je lekker vindt maar wees ook niet bang van verandering. Niets leuker toch dan eens een gezonde wafel of pannenkoeken als ontbijt op een zondag. 

4 plan je ontbijt in 

Waarschijnlijk heb je al een routine voor het opstaan, maar maakt het ontbijt daar nog geen deel van uit. Sta bijvoorbeeld altijd op dezelfde tijd op. Zo raakt je lichaam gewend aan activiteit op dit tijdstip en wordt het makkelijker om te ontbijten. Ook bij het winkelen is dit belangrijk, zorg ervoor dat je altijd uw favoriete ontbijt ingrediënten in je winkelkar liggen.  

Veel succes met deze tips